Canada

on

Vroeger zei ik altijd “Als ik het Westland uit ga, dan ga ik in Canada wonen.” Hoewel ik geen spijt heb van de keuze die ik heb gemaakt, door uit het Westland te gaan, heb ik toch maar een huisje in Nederland gekocht en blijft Canada altijd een plekje in mijn hart houden.

Hoe kan dat dan ook anders. Als je als 10 jarig meisje met je ouders een reis maakt door de Rocky Mountains! Hoewel deze herinneringen voornamelijk uit foto´s en verhalen bestaan, blijft het een indrukwekkende reis. Deze reis en het mooie land wilde ik natuurlijk erg graag delen. Het was dan ook een no-brainer om dit als huwelijksreis te gaan doen. En wauw! Wat blijven de Rockies indrukwekkend. Nieuwe herinneringen mixen met de bestaande en vormen een grote pot aan liefde voor dit land.

De sereniteit, de rust, de bergen, boven aan Whistlers Mountain is denk ik wel echt met stipt de mooiste herinnering.  We hebben flink de toerist uit gehangen en zijn onze reis begonnen in Steveston, een klein visserdorpje bij Vancouver. Opzich niet echt een random keuze, aangezien mijn favoriete TV-serie grotendeels hier is opgenomen, Once Upon a Time. Hoe tof is het om te kunnen zeggen dat je de series finale hebt kunnen kijken, in het dorpje waar het is opgenomen? En ook nog in Granny’s Diner! (dat was onze AirBNB). Tijdens onze reis zijn we onder andere naar de Capilano Bridge gegaan, British Columbia Wild Life Park, Jasper Sky Tram, Glacier Experience, Dinosaur Park en hebben zelfs nog familie bezocht!  Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze hun huwelijksreis bij hun oom en tante hebben doorgebracht?  Oke, dit was maar 2 nachtjes. Het was wel erg gezellig! 

Met 2600km op de teller hebben we écht een hoop gezien. Beren, elanden en herten langs de weg. Wegen van 100 km+ lang met links niks, rechts niks en alleen maar recht door. Een half bevroren meer, eind mei met 25 graden. Elke bocht een ander mooi uitzicht. You name it! Het was wel onwijs gaaf om al deze ervaringen te kunnen delen. Zo hebben we samen een onwijs gave reis om op terug te kijken. En hebben we nog lang niet alles hebben gezien wat dit land te bieden heeft. 

xoxo
Dieno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.