A party without a cake is just a meeting

De titel van deze post zegt denk ik al genoeg. Bij een feestje hoort taart. Zodoende ook bij ons in huis. Ik denk dat ik wel voor al mijn verjaardagsgasten kan spreken als ik zeg dat de taart toch ook een ding is waar ze naar uit kijken. Zelf ben ik ook niet iemand die bedenkt “hoeveel calorieën zullen er in zitten?” maar meer “hoe kunnen we dit nóg beter maken”. Voor mijn vriend zijn verjaardag maak ik altijd een speciale taart voor hem, ik noem het altijd een instant heart-attack cake. Het recept is elk jaar anders, maar chocolade is toch altijd wel een van de hoofdfactoren. Goed, wat ik dit jaar voor hem ga maken. Dat weet ik niet, gelukkig heb ik nog alle tijd om dat te bedenken. Gisteren was het dan ook mijn verjaardag waar de taart voor gemaakt mocht worden.

Zodoende heb ik mijn vrije vrijdagmiddag besteed aan het bakken van deze taarten. Een heerlijke Nutella Cheesecake, op recept van Nigella Lawson. Volgens mij maak ik deze nu al een paar jaar met mijn verjaardag. To be honest, het is makkelijk, no bake en super lekker. Getopt met een hazelnoten/karamel crumble. In de glazen potjes heb ik frambozen witte chocoladecake, getopt witte chocolade slagroom. Ik moet bekennen dat deze van origine gewoon in een cakeblik heeft gezeten, maar als je te enthousiast bent om je cake uit het blik te halen. Tsja, dan gaat het wel eens fout. Gelukkig kwam het eigenlijk zo beter uit en kon ik ze mooi gebruiken als onderste laag in de etagère.

Op de andere etagère hebben we de Salted Caramel van Zoetrecepten, lekker zoet en sticky. Maar met het zeezout wat ik over de chocolade heb gesprankeld.. Ja dat maakte de taart af. De cupcakes zijn appel-kaneel cupcakes. Een beetje basic, niets bijzonders. Maar dit valt ook altijd in de smaak.

Voor de die-hards onder ons, heb ik natuurlijk ook de mogelijkheid om een grand-dessert te geven. Want tussen al dat lekkers, wat moet je dan kiezen? Omdat een aantal mensen ook voor het avondeten zijn gebleven had ik een volle schaal met nacho’s, pulled chicken en kaas. Hier kan je natuurlijk niet mee fout gaan. Nadat er ’s avonds nog wat vrienden geweest waren, kwam ik vanmorgen toch echt beneden met een lege etagère. Heel misschien staat er nog een klein stukje in de koelkast, waar wij vanavond met een kopje thee nog lekker even van kunnen genieten 😉

Ik zal niet alle credits op mij nemen, de etagère is gemaakt door mijn vriend. Deze zullen wij ook gaan gebruiken op onze bruiloft.

xoxo
Nadine

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Frens schreef:

    Ziet er heerlijk uit, gelukkig neemt je vriend af en toe wat mee zodat ook wij t kunnen proeven 😉. Nog van harte , fijne dag. Was weer leuk om te lezen 😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.